Casa Străbunicului

Casele de azi sunt făcute din lemn, cărămidă, bolțari sau alte materiale de construcții.Casele de pe vremuri sunt făcute din povești. Așa e și Casa Străbunicului, e clădită din zeci de povești și tradiții de demult.

În Pârteștii de Sus

în spatele unei porți din lemn, stau laolaltă trecutul și prezentul. O casă veche, o șură veche și o casă nouă. Toate la un loc poartă numele de "Casa Străbunicului". Un proiect care își propune să îi ajute pe oamenii din ziua de azi să se reconecteze cu trecutul. Complexul Casa Străbunicului este format din Casa Mică şi Casa Mare, terasă, grătar şi foişor.

Casa Mare

este o clădire nouă formată din camere şi apartamente care, pe perioada verii, se închiriază individual. În casa mare se găsesc 5 camere cu 5 băi cu tv şi 2 apartamente cu 2 băi cu tv, un living mare dotat cu TV, bucătărie complet utilată.

Casa mică

a fost construită în secolul al 19-lea (1897). Casa este renovată complet, păstrând elemente originale, de peste 120 de ani. Misiunea principală este de a conecta oaspeţii cu originile româneşti şi spiritul bucovinean